Welkom

Bezig met de montage  voor de tv-serie "Hier is mijn vaderland"    zie rubriek nieuws

Welkom op de website van Maurice Nijsten film- en televisieproducties. Hier vindt u allerhande informatie over mijn werk, Limburg, natuur, kunst en cultuur en andere bijzondere zaken. Onderwerpen voor mijn documentaires...

Op pad met Maurice

Tijdens de corona-ellende heb ik vooral veel in mijn studio gemonteerd. Veilig, in de montagestudio bij mijn huis. Blogs lieten op zich wachten, maar sinds enkele weken maken Dénise en ik ook weer regelmatig opnamen, corona-veilig natuurlijk. Interviews vinden nu plaats met een richtmicrofoon aan een boom ( zie bovenstaande foto van interview met burgemeester Vostermans van Beesel.) Normaal gesproken wordt gewerkt met zendertjes en een opspeldmicrofoontje. Maar dat kan niet om de anderhalve meter afstand te respecteren...Alles went zullen we maar zeggen....

Op pad met Maurice

Tegenwoordig is vooral de Provincie Limburg mijn werkterrein. Een bewuste keuze nadat ik precies (!) 30 jaar programma's had geproduceerd en geregisseerd voor landelijk omroepen, met name voor de KRO tv. Voor zo'n 300 programma's reisde ik door het hele land, inclusief de Wadden. In alle provincies heb ik vaak gewerkt en gefilmd voor televisie. In het huidige verkeer zou dit een echte opgave zijn, waaraan ik liever niet denk. Laat mij maar veel documentaires maken zonder al die files! 

Op pad met Maurice

Maandenlang met camera's sjouwen en afwisselend ( bijna eindeloze) montagewerkzaamheden leveren wel resultaat op. Dat blijft het mooie van mijn vakgebied. Zo zendt onze regionale puiblieke zender L1 tv. vanaf 6 oktober de 15- delige serie "Natuurlijk Limburg 20 jaar" uit  en de vele positieve reacties zijn toch de stimulans om dit arbeidsintensieve werk te doen. En dan de serie: "Hier is mijn vaderland." Met camera's en microfoons op stap door vrijwel de hele provincie op zoek naar cultureel/sociale onderwerpen in (voorlopig) 6 gemeenten.

Op pad met Maurice

Op pad...zeg dat wel. Weekenden moeten we voorlopig ook werken in dit seizoen. Een combinatie van natuuropnamen en de serie "Hier is mijn vaderland" vragen dat gewoon. Draaidagen en montagewerk in de studio wisselen elkaar af in hoog tempo en dat vele uren per dag. En toch vind ik het geen probleen dat vrije uren er voorlopig bij in schieten. De drang om documentaires te maken is er gewoon en partner Dénise doet volop mee. En zo blijven we bezig...

Op pad met Maurice

De serie "Daar is mijn vaderland" ( zie bij navigatie "producties") was een ongekend succes en krijgt nu een vervolg. Een 12-delige tv. serie "Hier is mijn vaderland" staat op stapel en over een paar weken beginnen de opnamen. Hierbij is steeds een Limburgse gemeente plaats van handeling en verder geef ik daarover nu nog geen details. Wel dat er veel aandacht is voor cultuur, sociale aspecten, natuur, jong talent et cetera. In de rubriek "nieuws" verschijnen dan vaak verhalen en foto's. Kijken dus!

Op pad met Maurice

Het wordt een druk jaar. Allereerst: de 15- delige televisieserie "20 jaar Natuurlijk Limburg" die in het najaar wordt uitgezonden en waarvoor nog heel veel werk is te verrichten. Verder wordt er hard gewerkt aan een script waarbij heel veel interessante mensen in beeld komen en dat nu in de fase van voorbereidingen en locatiebezoeken verkeert. Eigenlijk mag ik op dit moment nog niets vertellen over de inhoud. Als dat wel kan zal de rubriek nieuws vaak iets hebben te melden. O ja, en een kort filmpje (heel veel werk!) "Nationaal Landschap Zuid-Limburg" is bijna gereed. Tot gauw!

Op pad met Maurice

In ons vakgebied zie je dat de techniek steeds verdere technieken ontwikkelt om tot betere beeldkwaliteit te komen.  Hd wordt gevolgd door 4k , 6k, 8k en ga zo maar door.  HD is voor televisie in de huiskamer een prima formaat en de nieuwe ontwikkelingen vragen om (veel) grotere schermen . En wat zien we? Dat met name de jeugd genoegen neemt met "postzegelformaat beeldweergave" van films en foto's op de smartphone. Wat blijft dan nog over van alle zorg die eraan besteed is door goede cameramensen?

Op pad met Maurice

Een uitvoerige tv. documentaire over een componist , waarvan werken worldwide worden uitgevoerd en die in december in een theater in première gaat en een 15-delige televisieserie met als onderwerpen: natuur, acheologie en landschapsgeschiedenis hebben ervoor gezorgd dat vanaf april vaak 50-urige werkweken waren vereist. En toch is daaraan met plezier gewerkt, ook al bleef er geen tijd voor andere dingen. Laat staan vakantie. Helemaal geen klaagzang hoor, maar wel geen tijd voor zaken als Blog-items.O ja, ik mag dit werk al 50 jaar doen. Zie rubriek "nieuws."

Op pad met Maurice

"Daar is mijn vaderland" op herhaling! Dertien bekende Limburgers presenteren het programma op L1 televisie. Nooit verwacht dat bij een herhaling van de succcesvolle tv. serie zoveel reacties kwamen. Kijkers genieten van de combinatie van muziek, historie, cultureel erfgoed et cetera. En dat allemaal uit hun geboortestreek. Fijn dat we met de serie weer zoveel mensen een plezier doen!

Pagina's

Subscribe to Maurice Nijsten film- en televisieproducties RSS